facebookgroep Tuinhier Oudenburg
Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

instagram Tuinhier Oudenburg
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.


Tuinieren in moestuinbakken - Tuinhier Oudenburg "Tuinieren in moestuinbakken"


Derde plantenruil - Tuinhier Oudenburg "Derde plantenruil"


Vergeten groenten - Tuinhier Oudenburg "Vergeten groenten"


 

Workshop

Snoeien van laag- en halfstam fruitbomen en kleinfruit

Om te tuinieren heb je geen groene vingers of ervaring nodig.
Iedereen kan het, zelfs in een bak of een pot op het terras of het balkon.

OPGEPAST: De workshop "Snoeien van laag- en halfstam fruitbomen en kleinfruit" is voorbij!

Workshop: snoeien - Tuinhier Oudenburg

Let op! Uurwijziging
Deze workshop heeft plaats op zaterdag 12 maart van 9u30 tot 12u00 in de Nieuwpoortse vaartstraat 7 te Gistel("Wilgentuin"). Dit is het verlengde van de Keiweg richting Snaaskerke en nog voor Gistel brug.
Afspraak boeken - Workshop Snoeien - Tuinhier Oudenburg
Boek je afspraak in je agenda

De Wilgentuin bestaat uit laag- en halfstam fruitbomen. Een variatie aan klein fruit zoals, rode bessen, zwarte bessen, kruisbessen, frambozen ... ze zijn eveneens ter beschikking voor de snoeidemonstratie.

De snoei instucteur (laag- en halfstam fruitbomen), Rudy Velle, is zaakvoeder van ”Lens Roses” en tevens voorzittter van onze vereniging.
De tweede snoei instructeur (kleinfruit), Wim Van Wassenhove, is een gewezen tuinaannemer. Vorig jaar hebben wij zijn bijzondere schaduwtuin te Zedelgem bezocht.
Willen we in de zomer en herfst een weelderige opbrengst hebben, dan is het belangrijk dat de fruitbomen en bessenstruiken op een correcte manier gesnoeid worden. Door het in de praktijk te zien gebeuren en te oefenen, leer je dit het beste. Rudy Velle zal ons alle knepen van het vak leren bij het snoeien van fruitbomen en bessenstruiken in de Wilgentuin.

Wilt u de praktijk oefenen, neem dan uw snoeischaar mee en mis deze demonstratie en praktijkles niet. Vergeet ook je laarzen niet! (anders krijgen we misschien wel boze partners)

Inschrijving workshop: "het snoeien van klein fruit en fruitbomen"

  • Als lid van Tuinhier Oudenburg of een ander tuinhier vereniging kan u zich gratis inschrijven via het contactformulier (klikken), via email sec@tuinhier-oudenburg.be of terplaatse inschrijven.
  • Voor niet leden van Tuinhier bedraagt de administratie kost 5 Euro (IBAN: BE81 8600 0971 3924  met vermelding "naam en de workshop snoeien") en het inschrijven gebeurt via het contactformulier (klikken) of via email sec@tuinhier-oudenburg.be. Na het ontvangen van de administrative kost ben je ingeschreven. De mogelijkheid wordt geboden om ter plaatse in te schrijven.

Situatieplan

Foto's: de ingang en locatie

 


COVID-19

  • We volgen de regels geldend in de brede samenleving
  • We zorgen voor een goed verlucht lokaal


logo Tuinhier Oudenburg