facebookgroep Tuinhier Oudenburg
Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

instagram Tuinhier Oudenburg
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.


Tuinbezoek 'Orchideeën kwekerij' - Tuinhier Oudenburg "Tuinbezoek 'Orchideeën kwekerij'"


Lid worden

Tuinhier Oudenburg brengt vele tuinliefhebbers van Oudenburg / Gistel / Jabbeke en omgeving samen.

Tuinhier OudenburgWaarvoor staat Tuinhier ?

De naam 'Tuinhier' verwijst allereerst naar 'tuinieren' in de breedste zin van het woord.  De 'hier' slaat zowel op Vlaanderen, West-Vlaanderen, Oudenburg, maar ook op de eigen tuin, dichtbij ons. Tuinhier wil een aanspreekpunt zijn voor elke tuinliefhebber die deskundige informatie. 'Tuinhier' is een vereniging waar elke tuinliefhebber zich graag bij aansluit. 

Wat je zelf tuint is top !

Tuinhier magazine - Tuinhier OudenburgDe slogan 'Wat je zelf tuint, is top!' wil dit gevoel van verjonging en dynamiek nog versterken. Ze speelt in op de doe-het-zelftrend en maakt van 'tuinen' een actief en attractief werkwoord.  Tuinieren is gezond, leuk, lekker, voordelig en bovendien makkelijker dan je denkt. Ook de frisse huisstijl met toegankelijk en herkenbaar logo, onderstreept dit idee. 

Iedereen die graag met bloemen en planten bezig is en nog meer wil van weten kan lid worden van onze vereniging. We verzorgen lezingen over sier-, terras-, moes- en fruittuin.

Praktischelessen zoals snoeien van fruitbomen, sierheesters en rozen worden ook regelmatig geprogrammeerd.

Tijdens onze jaarlijkse dagreis bezoeken we bloemententoonstellingen of prachtige tuinen, parken of arboreta. Dit kan zowel in binnen- als in buitenland zijn. Enkele voorbeelden:

Verder info te bekomen bij de secretaris: Germain Lachat via 059/268214 of sec@tuinhier-oudenburg.be

Nog enkele belangrijke weetjes:

  • U ontvangt 11 keer per jaar ons ledenmagazine "Tuinhier", het maandblad voor elke tuinliefhebber boordevol informatie over de moestuin, de siertuin, de fruittuin en de kruidentuin. U vindt er bovendien ook nieuws uit de andere afdelingen, een culinair hoekje en allerhande tuintips.
  • U ontvangt de lidkaart waarmee u kunt profiteren van tal van kortingen en voordelen bij onze partners. Bij het eerste nummer van het maandelijks Tuinhier magazine in 2021 krijg je dan ook je lidkaart.
  • Maak je nu lid en krijgt de Magazines tot eind dit jaar gratis toegestuurd. Bij het eerste nummer in 2021 krijg je dan ook je lidkaart met de vele voordelen én het maandelijks Magazine én ben je welkom op alle activiteiten bij Tuinhier. Via het contactformulier kunt je het Tuinhier lidmaatschap aanvragen
  • Op alle aankopen online (ook op VT zaden) bij ARBORIX bestellen met 15% korting op de prijs (kortingscode: "TUINHIER15")
    (https://www.arborix.be/ dan naar item "Groentezaden").
  • Als lid van 'Tuinhier' ben je welkom op alle activiteiten in heel Vlaanderen, meer info: klikken) bij Tuinhier. Verschillende activiteiten worden als webinar georganiseerd.
  • De groepsaankoop resistente pootaardappelen (plantaardappelen) zal terug worden georganiseerd. De volgende resistente aardappelenrassen zullen worden aangeboden: Aloeutte, Carolus, Connect en Sevilla. De groepsaankoop wordt opvraag van enkele tuinhierders met resistente tomatenrassen uitgebreid, nl. Cherrytomaat - Cocktailtomaat, Cornabel - Cornue des Andes en Cœur de Bœuf.logo Tuinhier Oudenburg