facebookgroep Tuinhier Oudenburg
Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

instagram Tuinhier Oudenburg
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.


Tuinbezoek 'Orchideeën kwekerij' - Tuinhier Oudenburg "Tuinbezoek 'Orchideeën kwekerij'"


 
Logo Stad Gistel

Vergeten groenten

PGEPAST: de voordracht "Vergeten groeten" is voorbij!

De voordracht "Vergeten groenten" wordt in opdracht van de milieudienst van Stad Gistel georganiseerd. Deze voordracht neemt plaats op woensdag 17 april in het Stadhuis te Gistel (op het 1e verdiep, Heyvaertlaan 18) om 19u30.

  • Iedere fysiek aanwezige deelnemer ontvang je een assortiment aan tuinzaden.
  • Als je niet fysiek aanwezig kan zijn, dan kan je via deze link (klikken)) de voordacht life streamen op de desktop, tablet of smartphone en thuis meevolgen. Via de chat kan je vragen stellen.
  • Deelname is gratis.

Groentekorf - Tuinhier Oudeburg Stap in de betoverende wereld van vergeten groenten met deze boeiende voordracht. Ontdek de vergeten schatten die onze culinaire geschiedenis rijk is en leer hoe je jouw eigen smaakvolle oase kunt creëren. In dit eetbare paradijs zijn de mogelijkheden met vergeten groenten eindeloos.

 

Afspraak boeken - Voordracht vergeten groenten - Tuinhier Oudenburg
Boek een afspraak in je agenda

Voordrachtgever: dhr. Joris Naessens

Deelname voorwaarden(klikken)

Pastinaak - Tuinhier OudenburgTelen van vergeten groenten is een ode aan biodiversiteit. In de schaduw van populaire gewassen verdienen deze vergeten juweeltjes hun plaats. Van pastinaak tot kardoen, ze brengen smaak en geschiedenis op ons bord. Laten we de diversiteit van onze moestuin omarmen en genieten van de unieke smaken die deze vergeten groenten te bieden hebben. Zo bewaren we niet alleen culinair erfgoed, maar dragen we ook bij aan een gezondere planeet door streekgebonden gewassen te cultiveren. Telen van vergeten groenten is meer dan tuinieren; het is een reis naar de wortels van smaakvolle tradities.

Joris Naessens
Joris Neassens

Joris Naessens is leraar bloemschikken aan de Provinciale Tuinbouwschool in Kortrijk. Hij heeft waardevolle kennis over het verzorgen van planten en hun voeding. Zijn allereerste voordracht was in 1983 te Meulebeke. Met een schat aan kennis en ervaring deelde hij essentiële informatie over het verzorgen en bemesten van planten. Zijn gepassioneerde betoog biedt niet alleen praktische richtlijnen, maar inspireerde ook zijn publiek om een dieper inzicht te krijgen van de verzorging van planten.

Zijn voordracht is een waardevolle bron van educatie en motivatie voor de aanwezigen, die zijn advies en expertise ter harte willen nemen. Zijn ervaringen geeft hij graag door aan de volgende generatie.

Bloemstuk met vergeten groenten
Bloemstuk met vergeten groenten

Deelname voorwaarden

  • Je hoeft niet in te schrijven. De voordracht "Vergeten groenten" wordt gratis door de Milieu dienst van Stad Gistel aangeboden. Net fysiek aanwezig kan zijn, dan kan je via deze link (klikken)) de voordacht life stream opstarten.
  • Tuinhier "Moestuinwijzer" is een handleiding voor de Bio-tuinierder. Nog een 15tal "Moestuinwijzer" in aanbiedingen.
    Meer info De Moestuinwijzer -Tuinhier Oudenburg

 

kastanjepompoen - Japanse ras Hokkaido - Tuinhier OudenburgOntdek de verborgen schatten van moeder natuur tijdens onze boeiende voordracht over "Vergeten groenten" . Laat je meevoeren door de rijke geschiedenis en unieke smaken van deze bijzondere gewassen. Een culinaire reis vol verrassingen en inspiratie wacht op je. Mis deze kans niet om je kennis te verdiepen.logo Tuinhier Oudenburg