facebookgroep Tuinhier Oudenburg
Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

instagram Tuinhier Oudenburg
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.


Tuinbezoek 'Orchideeën kwekerij' - Tuinhier Oudenburg "Tuinbezoek 'Orchideeën kwekerij'"


 

Tuinieren in moestuinbakken

OPGEPAST: de lezing "Tuinieren nu moestuinbakken" is voorbij!

moestuinbakDeze boeiende voordracht is bedoeld voor eenieder die zijn eigen smaakvolle oase wil creëren. Of je nu beschikt over een terras, balkon of vensterbank, je kunt deze omtoveren tot een eetbaar paradijs. Groenten, eetbare bloemen, kruiden, bessen en zelfs fruitboompjes: de mogelijkheden zijn rijker dan je wellicht vermoedt.

De voordracht "Tuinieren in moestuinbakken" neemt plaats op vrijdag 26 april in het LDC Biezenbilk (Kleine polyvalente zaal) in de Ettelgemsestraat 24 te 8460 Oudenburg om 19u30 tot 21u30.

Afspraak boeken - Plantengier in de Moestuin - Tuinhier Oudenburg
Boek een afspraak in je agenda

Voordrachtgever: dhr. Johan Deblaere

Deelname voorwaarden(klikken)

Plantenbakken - Tuinhier OudenburgOf je nu een beginnende of doorgewinterde tuinier bent, of gewoon wilt experimenteren met potten- en bakkenteelt, deze voordracht is op maat gemaakt voor jou. Stap voor stap leer je hoe je jouw minituintje ecologisch opstart en verzorgt. Ontdek alles over de juiste potten en bakken, kwalitatieve potgrond en de beste plantencombinaties. Dit alles vormt het recept voor overvloedig en duurzaam eetplezier.

Laat je inspireren en ontdek de vreugde van het kweken van je eigen lekkernijen, ongeacht de omvang van je tuinruimte. Deze voordracht belooft niet alleen praktische tips, maar ook een hernieuwde liefde voor het zelf verbouwen van voedsel.

Enkele meenemertjes

Door levende aardbeien in een moestuinbakDe moestuin is leuk. Steeds meer mensen beginnen met een moestuin en maken hiervoor een stukje van de tuin vrij. Geen plaats? Dan is de moestuinbak ideaal. Hoe start je daarmee? Welke planten zijn geschikt voor een moestuinbak? Dit alles en nog veel meer komt deze avond aanbod.

Tuinieren in moestuinbakkenBij de meeste mensen zijn begonnen met een moestuintje op de vensterbank en de plantjes groeiden. Een simpele manier is een moestuinbak van één vierkante meter in de tuin te plaatsen. De moestuinbakken worden steeds populairder.

Johan Deblaere
Johan Deblaere

Johan wandelde in zijn jeugd jaren in bos, duinen, tuinen en alles wat groen trok me aan. De boederijen van zijn grootvaders waren een pareltje voor de natuur. Ik woonde in Heist aan de zee en zag daar de haven duinen en land inpalmen.
Toen ik in Brugge ging wonen, kreeg ik de kans een samentuin ‘avant la lettre’ te bewerken.
Johan is ook de auteur van het boek "Kippen in de tuin".
Mijn ervaring geef ik graag door aan de volgende generatie.


Deelname voorwaarden

  • Als lid van Tuinhier is deze voordracht gratis.
  • Voor niet leden van Tuinhier bedraagt de kostprijs € 5 (per gezin).
  • Het inschrijven gebeurt ter plaatse.logo Tuinhier Oudenburg