Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.
De makkelijkste manier om daslook te bewaren is invriezen. IJsblokjesvormpjes zijn hiervoor handig. Want dan kun je het kruid in porties ontdooien wanneer je het nodig hebt.
Om daslook te kunnen invriezen:
Deze methode is heel eenvoudig:
Zodra de bladeren kurkdroog zijn, doe je ze in een stamper en vijzel of een keukenmachine . Maal of vijzel ze tot je een poeder hebt en bewaar het dan in een luchtdichte verpakking. Dit poeder is ongelooflijk veelzijdig en is een perfecte manier om het hele jaar door daslook te hebben.
De goede eigenschappen van de daslook blijven, maar de typische daslooksmaak verdwijnt merkelijk.
Daslook omzetten in een olieachtige pasta is absoluut de beste manier om het te bewaren. Het is fantastisch spul en je kan het in bijna alles gebruiken, look kan je vaak vervangen door daslook in recepten.
De sleutel tot zijn lange levensduur is zout. Deze daslookolie is behoorlijk zout, dus voorzichtigheid is geboden bij het gebruik ervan.
Gebruik een neutrale olie zoals zonnebloemolie. Deze pasta is bedoeld om naar daslook te smaken en je wilt niet dat andere smaken het overnemen. Dit betekent ook dat je de olieachtige pasta in allerlei gerechten kunt gebruiken zonder ze te doordrenken met smaken die daar niet bedoeld zijn.
Qua apparatuur heb je alleen een soort blender of keukenmachine nodig. Als je er een hebt, is een krachtige blender het beste, omdat deze de olie goed emulgeert en een prachtig gladde groene pasta creëert.
Daslookolie is in de koelkast minstens drie maanden houdbaar. Zorg ervoor dat u schone, gesteriliseerde potten gebruikt. Eenmaal geopend binnen drie weken gebruiken. Je kunt het ook invriezen en verlengt de levensduur met een jaar.
Koel en droog bewaard 9 maanden (geopend in de koelkast drie weken bewaren)
Daslookolie, gemaakt van de bloemen van daslook (Allium ursinum), biedt een verfijnde culinaire ervaring. Deze aromatische olie, met een subtiele knoflookachtige smaak en een lichte, frisse geur, wordt vaak gebruikt om gerechten te verrijken. Door alleen de bloemen te gebruiken, ontstaat een zachtere smaak, ideaal voor salades, dressings en warme gerechten. Daslookolie met bloemen voegt een delicate, bloemige toets toe en is een bijzondere aanvulling voor fijnproevers die houden van subtiele en natuurlijke smaken. Deze unieke olie maakt elke maaltijd specialer met zijn verfijnde aroma en smaakprofiel.
Extra Tuinhier Tip
Geniet van uw zelfgemaakte daslookolie! 🌸🍴
Daslook kan je invriezen of drogen.