facebookgroep Tuinhier Oudenburg
Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

instagram Tuinhier Oudenburg
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.


Derde plantenruil - Tuinhier Oudenburg "Derde plantenruil"


Tuinbezoek 'Orchideeën kwekerij' - Tuinhier Oudenburg "Tuinbezoek 'Orchideeën kwekerij'"


 
planten archief

Seizoensgebonden recepten

Periode: september - oktober

Szechuan peper

Het trekken van de Szechuan bessen

Voor de szechuan peper wordt enkel peul van de van de vrucht genomen. De vrucht is in september, oktober rijp om te plukken.

  • Wanneer de peulen beginnen te openen en het zwart zaadje zichtbaar wordt.
  • Nu is het ogenblik aangebroken om de peperzaden te trekken. (bescherming tegen stekels dragen)
  • Verzamel de peperzaden in een papieren zaadzakje.
  • Plaats het papieren zaadzakje op een warme en doge plaats, zodat de rest van de szechuan zaden kunnen afrijpen.
  • Na een viertal weken zijn alle peulen open.
  • Gooi alle zwarte zaden en eventuele takjes weg, we gebruiken enkel de peulen
Trekken van de szechuan bessen - Tuinhier Oudenburg Trekken van de szechuan bessen - Tuinhier Oudenburg szechuan peulen - Tuinhier Oudenburg szechuan peulen - Tuinhier Oudenburg szechuan bes met peul - Tuinhier Oudenburg szechuan bes met peul - Tuinhier Oudenburg >

Recept

  • Rooster de peperpeulen droog op laag vuur tot ze geurig zijn. Opletten dat ze niet verbranden!
  • Breng over naar een vijzel. Maal ze zodra ze helemaal afgekoeld zijn.
  • Zeef met een zeef. Gebruik het fijne poeder voor recepten.

Laat je gerechten van een Oosters tintje genieten.



logo Tuinhier Oudenburg