facebookgroep Tuinhier Oudenburg
Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

instagram Tuinhier Oudenburg
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.


Plantenruilbak - Tuinhier Oudenburg "Plantenruilbak"


De jacht op de slakken - Slakkenjacht - Tuinhier Oudenburg "De jacht op de slakken - Slakkenjacht"


 

Tuinhier Tip!

Bonen

Maak je keuze:

Bonen Soorten Planten   Stok- of struikbonen

Bescherming Klimaat Bio-teelt

Bonen bescherming tegen vogels en katten

Niet giftige manieren om vogels en katten uit de tuin te houden. De beste manieren om uw boontjes tegen vogels en katten te beschermen worden hier aanbevolen.

Wat is er vervelender dan uw boonbed klaar te maken en zorgvuldig boontjes te planten en van zodra de boontjes beginnen te kiemen, komen de vogels naar beneden en beginnen te pikken. Vliegende wezens zoals houtduiven, kraaien en spreeuwen hebben allemaal een slechte en welverdiende reputatie onder tuiniers. Maar hier is de complicerende factor: je wil de vogels geen kwaad doen, je wil gewoon dat ze boontjes met rust laten?

Het zijn tenslotte dezelfde vogels die alle vervelende insecten opeten maar die ook uw tuin beschadigen. Laten we dus eens kijken naar enkele manieren om uw planten te beschermen tegen deze vogels.

Een pas geplant bonenveld is voor een kat een ideale plaats om een putje te graven. Het putje wordt met mest gevuld en daarna terug met aarde gevuld. De vers geplante boontjes belanden aan de oppervlakte, Niets is vervelender.

Een vogelnet

Een net over de boontjes plaatsen.

De boerenteen (stokbonen) in dit voorbeeld worden onmiddelijk na het planten met een vogelnet beschermd. Met een binddraad of een touw wordt het vogelnet in de hoogte geplaatst. De stenen dienen om het vogelnet breder te maken, zodat de vogels de juist gekiemde boontjes niet kunnen beschadigen. De boerentenen zijn eveneens beschermd voor de katten.

Stokbonen - boerentenen - Eén rij constructie met omheiningsdraad en met netbecherming - Tuinhier Oudenburg Stokbonen - boerentenen - Eén rij constructie met omheiningsdraad en met netbecherming - Tuinhier Oudenburg Stokbonen - boerentenen - Eén rij constructie met omheiningsdraad en met netbecherming - Tuinhier Oudenburg Stokbonen - boerentenen - Eén rij constructie met omheiningsdraad en met netbecherming - Tuinhier Oudenburg


Zodra de bonen een viertal bladeren hebben, mag het net weggenomen worden. Nu kunnen de bonen verder groeien. De aarde is nu niet meer los en bescherming voor de katten is niet meer nodig.

Omheiningsdraad tegen vogels en katten

Met een oude omheiningsdraad en stenen kan je de vogels en de katten van juist geplante struikbonen houden. Leg de stenen rond de te beschermen perceel en ook in het midden van het perceel.

Struikbonen - Met  omheiningsdraad bescherm - Tuinhier Oudenburg Struikbonen - Met  omheiningsdraad bescherm - Tuinhier Oudenburg Struikbonen - Met  omheiningsdraad bescherm - Tuinhier Oudenburg Struikbonen - Met  omheiningsdraad bescherm - Tuinhier Oudenburg Struikbonen - Met  omheiningsdraad bescherm - Tuinhier Oudenburg Struikbonen - Met  omheiningsdraad bescherm - Tuinhier Oudenburg Struikbonen - Met  omheiningsdraad bescherm - Tuinhier Oudenburg Struikbonen - Met  omheiningsdraad bescherm - Tuinhier Oudenburg

Het resultaat na een paar weken:

Struikbonen - Met  omheiningsdraad bescherming - Tuinhier Oudenburg Struikbonen - Met  omheiningsdraad bescherming - Tuinhier Oudenburg Struikbonen - bescherming weggenomen - Tuinhier Oudenburg


De omheiningsdraad mag nu weggenomen worden. Laat de bonen niet door de omheiningsdraad groeien. Anders kan bij het wegnemen van de omheingsdraad de bonenplantjes beschadigd worden.

Aan de slag,

Succeslogo Tuinhier Oudenburg