facebookgroep Tuinhier Oudenburg
Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

instagram Tuinhier Oudenburg
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.


Sla zaaien, spenen en telen - Tuinhier Oudenburg "Sla zaaien, spenen en telen"


De jacht op de slakken - Slakkenjacht - Tuinhier Oudenburg "De jacht op de slakken - Slakkenjacht"


Lievelingsbloemen van Roland

Witte aronskelk - Zantedeschia aethiopica

Witte aronskelk - Zantedeschia aethiopica - Tuinhier Oudenburg

De Witte Arendskelk is tijdens de bloei een zeer opvallende tuinplant. Het blad is groot en breed en donkergroen glanzend van kleur. De witte bloemen verschijnen in de periode juni-juli-augustus en staan op lange stelen. De hoogte van de Witte Aronskelk bedraagt tussen de 120 en 150 cm.

Zantedeschia aethiopica houdt van een goede tuingrond, maar niet te nat. Ook in een mooie grote pot komt Witte Arendskelk goed tot z'n recht.

De witte arondskelk kan ook als snijbloem worden gebruikt.

De standplaats dient zonnig tot halfbeschaduwd te zijn.

Vermeerderen gebeurt door de knol te delen of wortelstokken te splitsen of via wortelstekken.

Roze Hortensia – Hydrangea macrophylla"

Roze Hortensia – Hydrangea macrophylla - Tuinhier Oudenburg

Roze hortensia’s staan voor romantiek, tederheid, blijdschap, ingetogenheid, zoetheid en zachtheid.., roze is de romantische kleur bij uitstek.

Soms gaan je roze hortensia’s het volgende jaar na aanplant plots blauw kleuren. Dit komt door de zure bodem, en die bovendien voldoende ijzer bevat.

Het water geven kan zich beperken tot de warme zomermaanden met een neerslagtekort. De plant geeft zelf aan wanneer hij water nodig heeft, door slap te gaan hangen. Maar dat moet u uiteraard zien te voorkomen.

De roze hortensia kan ook als snijbloem worden gebruikt.

Vermeerderen kan gebeuren door stekken in de maand juli tot en met september. De hortensia is ook te vermeerden door afleggen. Buig een tak van de hortensia naar de grond, leg er een steen op. Eventueel een handvol tuingrond om de steen heen leggen zodat de stengel goed bedekt is. Een tak afleggen en in de maand maart - april. Vanaf de maand oktober, kan je de stengel doorknippen en de jonge plant voorzichtig uitgraven en verplaatsen.

Hortensia 'Annabelle' - Hydrangea arborescens

Hortensia 'Annabelle' - Hydrangea arborescens - Tuinhier OudenburgDe Annabelle bloeit met limoengroene samengestelde bloemtuilen, welke verbloeien tot roomwit, vanaf juni tot oktober. De tuilen drogen dan weer langzaam in tot een zachtgroene kleur. De bloemen kunnen gedroogd en verwerkt worden in droogboeketten

Voor de plant maakt het niet uit of de oude uitgebloeide bloemen al in oktober of pas in maart worden afgeknipt. Ze zorgen nauwelijks voor bescherming tegen vorst. Immers de verdorde bloemschermen bedekt met een laagje sneeuw is een uniek zicht.

Bij zachte winters kun je al snoeien vanaf eind februari, bij hele strenge winters zal dit pas begin maart zijn. Nachtvorst speelt hierbij geen rol.

Hoe dieper we de stengels snoeien hoe groter en dus zwaarder de bloemen zullen worden. We krijgen de grootste zware tuilen bij het snoeien tot aan de grond. Extra ondersteuning van de Annabelle is dan wenselijk.

Het vermeerderen van de Annabelle gebeurt via afleggers en stengelstekken.
logo Tuinhier Oudenburg