facebookgroep Tuinhier Oudenburg
Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

instagram Tuinhier Oudenburg
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.


Sla zaaien, spenen en telen - Tuinhier Oudenburg "Sla zaaien, spenen en telen"


De jacht op de slakken - Slakkenjacht - Tuinhier Oudenburg "De jacht op de slakken - Slakkenjacht"


 

Allerlei grassen - siergrassen

OPGEPAST: de lezing "Allerlei grassen - siergrassen" is voorbij!

Bekijk eens, de besproken siergrassen als "Plant van de maand"

Pennisetum Orientale 'Dance with Me' - Tuinhier OudenburgDuik mee in de wondere wereld van siergrassen tijdens onze boeiende voordracht! Ontdek de veelzijdigheid van deze prachtige planten, die niet alleen esthetisch zijn maar ook een belangrijke rol spelen in het creëren van een harmonieus tuinlandschap.

De voordracht "Allerlei grassen - siergrassen" vindt plaats op donderdag 13 juni in het LDC Biezenbilk (Kleine polyvalente zaal) in de Ettelgemsestraat 24 te 8460 Oudenburg om 19u30 tot 21u30.

Afspraak boeken - Allerlei grassen soorten - Tuinhier Oudenburg
Boek een afspraak in je agenda

Voordrachtgever: Mevr. Tinneke Provoost

Deelname voorwaarden(klikken)

De besproken siergrassen als "Plant van de maand"

Miscanthus sinensis 'Morning Light', prachtriet, reuzenriet - Tuinhier OudenburgTijdens deze voordracht gaan we dieper in op de verschillende soorten siergrassen, hun kenmerken en hoe je ze het beste kunt integreren in je tuinontwerp. Of je nu een liefhebber bent van moderne tuinen, een cottage garden beheert, of gewoonweg de natuurlijke elegantie van grassen wilt verkennen, deze voordracht biedt inspiratie voor elke tuinier.

Pennisetum orientale 'Dance with Me', lampenpoetsersgras - Tuinhier OudenburgKom en ontdek de subtiliteiten van textuur, beweging en seizoensgebonden interesse die siergrassen kunnen toevoegen aan je buitenruimte. Leer hoe je deze veelzijdige planten kunt combineren met andere tuinelementen en creëer een tuin die zowel rustgevend als dynamisch is

Front - De mooiste grassen voor de tuin
Tinneke Provoost

Mevr. Tienneke Provoost heeft een siergrassenkwekerij "De Grashalm".

Haar passie voor de grassen

Je passie voor grassen is bewonderenswaardig, met een streven naar diversiteit en schoonheid in deze eenvoudige planten. De toewijding aan kwaliteit en unieke variëteiten getuigt van diepgaand vakmanschap. Het delen van kennis en samenwerken met collega's, nationaal en internationaal, versterkt de liefhebbersgemeenschap en bevordert biodiversiteit. Je betrokkenheid bij ontdekken en experimenteren, naast het visuele genot, draagt bij aan het verrijken van tuinen en de plantenkunde.

Tinneke Provoost en Laurence Machiels zijn de auteurs van het boek "De mooiste grassen voor de tuin"

Front - De mooiste grassen voor de tuin
De mooiste grassen voor de tuin
Back - De mooiste grassen voor de tuin
De mooiste grassen voor de tuin


Siergrassen voegen moeiteloos schoonheid toe aan elke tuin, groot of klein, zelfs op een terras, en zijn perfect voor zelfs de minst ervaren tuiniers. Ontdek welk gras het beste past bij strakke woningen, stadstuinen of landelijke omgevingen. Ziet de meest prachtige bodembedekkende grassen en ontdek welke schitteren in de herfst. Laat je leiden door betoverende foto's, praktische lijstjes en professionele tips samengesteld door de grassenspecialist Tinneke Provoost en groenjournalist Laurence Machiels. Met inspirerende tuinen en prachtige voorbeelden maakt tuinfotografe Veronique De Walsche de keuze van siergrassen gemakkelijker dan ooit.

Deelname voorwaarden

  • Als lid van Tuinhier is deze voordracht gratis.
  • Voor niet leden van Tuinhier bedraagt de kostprijs € 5 (per gezin).
  • Het inschrijven gebeurt ter plaatse.

Mis deze kans niet om je kennis te verdiepen en je liefde voor siergrassen te laten bloeien. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op deze informatieve en inspirerende voordracht!
logo Tuinhier Oudenburg