Teelt van vroege groenten

We staan op de drempel van een nieuw groenteseizoen. Daarom beginnen we dit jaar met een voordracht over "Teelt van vroege groenten"

Vroege groenten

Vroege groenten zijn die groenten die je al in maart en april kan telen en die een graadje vorst best kunnen verdragen. Door vroeg te starten kunnen we een aantal ziekten en plagen voor zijn. Ook de bemesting is anders bij voorjaarsgroenten omdat de grond nog tamelijk koud is.
Met goed gekozen beschuttingsmateriaal kunnen we de teelt net iets sneller doen groeien. Maar ook zonder afdekking zijn heel wat groenten vroeger te telen dan je zou denken.

Primeurgroenten kan je zelf telen! Wortelen, erwten, radijs, spinazie, sla, bloemkool, broccoli, spitskool, ajuin, sjalot, aardappelen, … zijn zomaar enkele groenten die in deze voordracht aan bod komen. Je verneemt er waar je kan op letten om deze teelten nog beter te doen verlopen.

serre planten

De voordracht wordt gepresenteerd en geillustreerd met beeldmateriaal door dhr Luc Dedeene.

Wij nodigen u allen uit op de voordracht "Teelt van vroege groenten", die doorgaat op maandag 11 februari 2019 om 19u30 in het nieuw stadhuis (Heyvaertlaan 18) op de eerste verdieping te Gistel.

 


Crelan Oudenburg