Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.
Enkele bijkomende items
Fruit met een hart
is
het redden waard.
De workshop deel 3 "Enten van perenbomen" neemt plaats op zaterdag 22 maart 2023 tussen 9u30 en 11u30 in in de Bibliotheek Ter Elst, Warandestraat 7, 8470 Gistel. Deze workshop is in samenwerking met de dienst milieu stad Gistel en de NBS (Nationale Boomgaardenstichting)
Boek een afspraak in je agenda
Voordrachtgever: dhr. Angelo Dewitte
Vijf erfgoed fruitvariëriteiten worden door Tuinhier Oudenburg aangeboden. Wij willen de niet commerciële lokale fruitvariëriteiten een nieuw leven geven.
Tuinhier Oudenburg redt:
Je kan voor € 2 een niet commerciële en zeldzaam lokaal fruitboompje meenemen of misschien meer dan 1 fruitboompje.
Bij de laagstam wordt mogelijk geboden om eventueel voor de onderstam
Pyrodwarf (€6) te kiezen.
In samenwerking met de dienst milieu stad Gistel en met de NBS (Nationale Boomgaardenstichting) worden de oude fruitbomen in de kijker geplaatst.
Heb je altijd al de droom gehad om je eigen fruitbomen te kweken? Of het nu is om je favoriete variëteit te behouden of om een boom te creëren die perfect in je tuin past, nu is het moment om te leren en volledige controle te hebben over hoe je jouw ideale fruitboom wilt laten groeien.
Het kweken van je eigen fruitboom is een boeiend avontuur. Door zorgvuldig de juiste onderstammen en rassen te selecteren, kun je al binnen drie jaar genieten van je eerste oogst peren. Door te kiezen voor resistente rassen, kun je zelfs hoogwaardige handperen telen, rechtstreeks uit je eigen tuin!
Vraag je je af hoe je deze vaardigheden kunt aanleren? Het enten van fruitbomen is een kunst die je echt moet oefenen en in de praktijk moet brengen. Ontdek nu hoe je deze technieken onder de knie kunt krijgen en je eigen fruitboomdromen kunt verwezenlijken!
Regi (Reginald) Mahieu (zoon van Willy Mahieu) zal in januari entmateriaal van de verschillende variëriteiten nemen. Het entmaterieel wordt in een plastieken zak gestoken met entgatjes in vochtige teeltaarde. De plastieken zak wordt in de koelkast geplaatst. Vooraf zal het fruit uit de koelkast worden verwijderd. Door het fruit is er ethyleen (een rijpingsgas) aanwezig en de knoppen zouden kunnen uitlopen! Dat willen we niet bij ons entmatriaal.
Deelname voorwaarden(klikken)
Sinds enkele jaren werkt dhr. Angelo Dewitte in het expertisecentrum agro- en biotechnologie van Hogeschool VIVES aan de ontwikkeling van innovatieve gewassen.
Hij is ook docent bij de NBS (Nationale Boomgaardenstichting).
Vogels in de tuin |
---|
Wanneer? vrijdag 24 januari om 19u30
Waar? LDC Biezenbilk (cafetaria) in de Ettelgemsestraat 24 te 8460 Oudenburg