facebookgroep Tuinhier Oudenburg
Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

instagram Tuinhier Oudenburg
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.


Tuinieren in moestuinbakken - Tuinhier Oudenburg "Tuinieren in moestuinbakken"


Derde plantenruil - Tuinhier Oudenburg "Derde plantenruil"


Vergeten groenten - Tuinhier Oudenburg "Vergeten groenten"


 

Microgroenten

OPGEPAST: De voordracht "Microgroenten" is voorbij!

broccolikiem -microgroenten - Tuinhier oudenburg

De voordracht "Microgroenten" neemt plaats in het Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk in de Ettelgemsestraat 24 te 8460 Oudenburg op maandag 14 novenber om 19u30.
Afspraak boeken - Tuinkruiden op het terras - Tuinhier Oudenburg
Boek een afspraak in je agenda

Voordrachtgever: Peter Bauwens

Deelname voorwaarden(klikken)

Nu de winter voor de deur staat en we niets meer kunnen zaaien in onze moestuin beschikken we niet meer over verse groenten. Echter geen getreur : Microgroenten zijn de oplossing voor dit gemis.

kiemen - Microgroenten Tuinhier OudenburgKiem- en microgroenten zijn trendy, decoratief, lekker en buitengewoon gezond!

Redenen genoeg dus om zelf aan de slag te gaan en vol enthousiasme deze mini-gezondmakertjes te gaan kweken.

Ook al hebt u alleen maar een balkon of slechts een vensterbank, in minder dan een week kunt u daarop zelf een overvloed aan vitaminen en voedingsstoffen oogsten.

Op maandagavond 14 november om 19u30 vertelt Peter Bauwens hoe eenvoudig het allemaal kan, ook zonder hulpmiddelen of ingewikkelde technieken. Op een eenvoudige manier legt hij de verschillende methoden uit om in een mum van tijd heerlijk smakend groen te kweken.

U krijgt bovendien een overzicht van verschillende geschikte zaden en planten, informatie over de specifieke voedingswaarden en enkele eenvoudige recepten om nog meer uit je oogst je halen. Smakelijk en gezondheid!

micro - Microgroenten Tuinhier OudenburgDrie verschillende technieken:

  • zaden aan het kiemen brengen,
  • microgroenten zaaien
  • groenten forceren tot een tweede oogst.

Een overzicht van de meest geschikte zaden, noten, granen, groenten en kruiden. Eenvoudige recepten voor salades, soepen, sausjes en brood. Voedingswaarden, vitaminen en mineralen.

Peter Bauwens

Peter Bauwens


Peter Bauwens werkt als freelance auteur en fotograaf voor verschillende Belgische en Nederlandse tijdschriften en publiceerde de afgelopen jaren een tiental boeken over groenten, kruiden en fruit.

Bij werkt mee aan de televisie-uitzendingen 'Bloemen en pompoenen' van Vitaya en was 10 tallen jaren aanwezig op diverse tuinbeurzen. Hij haalt de praktijkervaring uit zijn eigen kwekerij 'de nieuwe tuin' waar druk geëxperimenteerd werd met allerlei bijzondere eetbare planten.

Thee uit eigen tuin door dhr. Peter Bauwens

Thee uit eigen tuin door dhr. Peter Bauwens

Omschrijving

De oogst van groenten, kruiden, bloemen en fruit uit eigen tuin vinden we heel gewoon. Maar ook voor een dagelijks kopje ‘troost' of een geurig en smaakvol alternatief voor de klassieke koffie en thee kunt u in uw tuin terecht. In dit boek biedt auteur Peter Bauwens u een heleboel mogelijkheden voor zelfgemaakte thee. Voor die diversiteit liet hij zich leiden door de overvloed aan geuren, kleuren en smaken die in een tuin te vinden zijn. Hij bespreekt ruim 50 ingrediënten waarmee u aan de slag kunt: groenten, fruit, bloemen en bloesems, klassieke theekruiden, bessen… Experimenteer en het resultaat zal een verbluffende keuze aan gezonde, lekkere en opvallend kleurrijke natuurdrankjes zijn! Peter Bauwens werkt als freelance groenjournalist en fotograaf voor diverse Nederlandse en Vlaamse tijdschriften en kranten en publiceerde al meerdere boeken over eetbare planten. Hij inspireert 'De nieuwe tuin', een kleinschalig en eigenzinnig bedrijf, dat gespecialiseerd is in het selecteren van bijzondere eetbare planten waarbij normen als makkelijk, smakelijk, kleurrijk en verrassend hoog genoteerd staan. De daar opgedane praktijkervaring, gekoppeld aan een nieuwe visie over moestuinplanten, vormt de basis voor zijn boeken en artikelen.

Kiemen en microgroenten door dhr. Peter Bauwens

Kiemen en microgroenten door dhr. Peter Bauwens

Omschrijving

Gezond uit de moestuin, Kiemen en microgroenten zijn trendy, decoratief, lekker en buitengewoon gezond! Redenen genoeg dus om zelf aan de slag te gaan en vol enthousiasme deze mini-gezondmakertjes te gaan kweken. Ook al hebt u alleen maar een balkon of slechts een vensterbank, in minder dan een week kunt u daarop zelf een overvloed aan vitaminen en voedingsstoffen oogsten. In dit boek beschrijft Peter Bauwens hoe eenvoudig het allemaal kan, ook zonder hulpmiddelen of ingewikkelde technieken. Op een eenvoudige manier legt hij de verschillende methoden uit om in een mum van tijd heerlijk smakend groen te kweken. U krijgt bovendien een overzicht van meer dan 40 geschikte zaden en planten, informatie over de specifieke voedingswaarden en enkele eenvoudige recepten om nog meer uit je oogst je halen. Smakelijk en gezondheid! Drie verschillende technieken: zaden aan het kiemen brengen, microgroenten zaaien en groenten forceren tot een tweede oogst. Een overzicht van de meest geschikte zaden, noten, granen, groenten en kruiden. Eenvoudige recepten voor salades, soepen, sausjes en brood. Voedingswaarden, vitaminen en mineralen.

Slades uit eigen tuin door dhr. Peter Bauwens

Slades uit eigen tuin door dhr. Peter Bauwens
Lekker, gezond en verrassend

Omschrijving

Een salade is lekker, gezond en snel klaar!

Zeker als je alle ingrediënten voor zo'n heerlijk bordje gezond gewoon uit je tuin kunt halen. Combineer verschillende soorten sla met groenten, fruit, kaas, brood, olie en azijn en je tovert in een handomdraai een voedzaam en volwaardig gerecht op tafel. Kropsla, krulsla, eikenbladsla, ijsbergsla, bataviasla, bindsla of stengelsla… maak je keuze en geef je salade extra kleur en karakter met zelfgekweekte groenten, fruit, kruiden en bloemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wortelsalade, een frambozensalade, een mosterdsalade of een bloemensalade? Laat je inspireren door de originele recepten in dit boek en geniet met volle teugen van verse salades uit eigen tuin! Peter Bauwens werkt als freelance groenjournalist en fotograaf voor diverse Nederlandse en Vlaamse tijdschriften en publiceerde verschillende boeken over eetbare planten. Hij inspireert 'De nieuwe tuin', een kleinschalig en eigenzinnig bedrijf, gespecialiseerd in het selecteren van bijzondere, eetbare planten waarbij normen als gemakkelijk, smakelijk, kleurrijk en verrassend hoog genoteerd staan.

Deelname voorwaarden

  • Als lid van Tuinhier Oudenburg of van andere tuinhier-vereniging is deze voordracht gratis.
  • Voor niet leden van Tuinhier bedraagt de kostprijs € 5. Als kennis making is de voordracht voor niet leden gratis. Het inschrijven gebeurt ter plaatse.



logo Tuinhier Oudenburg