facebookgroep Tuinhier Oudenburg
Volg ons op facebook(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

instagram Tuinhier Oudenburg
en/of volg ons op instagram(klikken) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.


Voordracht  - Bewaren van groenten - Tuinhier Oudenburg " De voordracht "Bewaren van groenten"


Gezellig ontbijt met natuurwandeling - Tuinhier Oudenburg "Gezellig ontbijt met natuurwandeling"


 
planten archief

Seizoensgebonden recepten

Periode: september - oktober

Cydonia Blonga - Kweepeer - Tuinhier OudenburgKweepeercake

Deze heerlijke kweepeercake is perfect voor een gezellige herfstdag. De zachte, kruidige cake in combinatie met de subtiele zoetheid van kweepeer en een vleugje siroop maakt dit recept een echte aanrader!

Ingrediënten

Voor de kweepeer:

  • 400 g kweepeer (ongeschild)
  • 200 ml water
  • 100 g suiker

Voor de cake:

  • 150 g boter (zacht, in blokjes)
  • 200 g bloem
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 100 g volle yoghurt
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kardemompoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • Gekookte kweepeerblokjes

Voor de afwerking:

  • Kweepeersiroop
  • Geroosterd amandelschaafsel

Bereidingswijze

Kweepeer bereiden

  1. Schil de kweepeer en snijd in blokjes van 1 cm.
  2. Doe de blokjes in een pan met water en suiker, een stuk gember, een steranijsje en een kaneelstokje.
  3. Kook op laag vuur tot de stukjes zacht zijn (ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de kweepeersoort).
  4. Haal de blokjes uit het vocht en laat uitlekken en afkoelen.
  5. Kook het overgebleven vocht in tot een siroopdikte (ongeveer 10 minuten op hoog vuur).

Kweepeercake - Tuinhier OudenburgCake bakken

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Voeg de natte ingrediënten toe en mix tot een glad beslag.
  • Schep de uitgelekte kweepeerblokjes erdoor.
  • Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar.

Afwerking

  • Bestrijk de afgekoelde cake met de kweepeersiroop.
  • Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel voor een knapperige topping.

Tuinhier TipExtra Tuinhier Tip

Wanneer het kweepeerseizoen voorbij is, kun je kweepeer uit de diepvries of weckpot gebruiken. Laat de kweepeer goed uitlekken voordat je hem in het recept verwerkt.

Geniet van deze smeuïge en kruidige kweepeercake!

Tuinman Tuinhier OudenburgAlle activiteiten van Tuinhier Oudenburg(klikken)



logo Tuinhier Oudenburg